Bæredygtigt træ

Bæredygtigt træ

Fotosyntese gør, at træerne optager CO2 fra luften og forbinder den med det vand, de får fra jorden. For hver kubikmeter træ, der bruges som erstatning for et andet byggemateriale, reduceres CO2-udslippet med 1,1 ton CO2 i gennemsnit. Hvis dette tal lægges til de 0,9 ton CO2, der bindes i træet, sparer hver kubikmeter træ 2 tons CO2.

bæredygtigt byggemateriale

Byg forsvarligt

Sammenlignet med jern og beton er træ et af de mest bæredygtige byggematerialer, vi har. Samtidig er det nemt at håndtere og forarbejde. SEEST HUSEs facadebrædder kommer fra de bedste distrikter i Finland og Sverige. I området nord for Vänern og op til Sundsvall finder vi træ, der har de bedste fibre og strukturer til facadebeklædning. Træet bliver forarbejdet i Danmark, hvilket giver høj fleksibilitet og kort leveringstid. Træet forarbejdes typisk med båndsavet fremside, som giver en ensartet overflade. Der findes intet andet almindeligt brugt byggemateriale, der kræver så lidt energi til produktion, som træ.

Træprodukter er kulstoflagre

Uanset hvor længe CO2 er bundet i træ, vil enhver stigning i den globale mængde af “trælagring” reducere CO2-indholdet i atmosfæren. Derfor er øget brug af træ en nem måde at reducere klimaforandringer på.

FSC certificering

Vores katalog er trykt med FSC certificering, som sikrer, at papiret kommer fra bæredygtig skovdrift.

Certificering

Træet, der anvendes i SEEST HUSE, er certificeret PEFC. For hvert træ, der bliver fældet i Norden, plantes der minimum to nye træer.

Med certificeringen er du garanteret, at der bliver taget hånd om genplantning af skov, biodiversitet og beskyttelse af vandresourcer.

PEFC & FSC er de to certificerings-standarder vi arbejder med i Skandinavien.

Fakta

Takket være fotosyntesen er træerne i stand til at optage CO2 fra luften og forbinde den med det vand, de får fra jorden, så træ produceres.

Hver kubikmeter træ, der bruges som erstatning for et andet byggemateriale, reducerer CO2-udslippet i atmosfæren med gennemsnitligt 1,1 ton CO2.

Hvis dette tal lægges til de 0,9 ton CO2, der bindes i træet, sparer hver kubikmeter træ 2 tons CO2.

Levetid

Når træ eller træprodukters egentlige levetid er til ende, kan de:

  • Genbruges
  • Recirkuleres
  • Bruges som en kulstofneutral energikilde